Online Seminerlerimiz (Webinar)

Yayınlanma Tarihi: 21-05-2020

Sevgili Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerimiz  web sayfamız Ana Sayfasında bulunan Online Seminerlerimiz kısmına tıklayarak (Resimde Gösterilmiştir)  kimi zaman canlı, kimi zaman daha önceden sizler için hazırlanmış olan spor dünyasından önemli insanlar ile gerçekleştirilen spor bilimleri alanındaki online seminerlere her hafta buradan ulaşabileceksiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan da güncellemeleri takip edebilirsiniz.

Webinar (Online Seminer) Nedir?

İnternet üzerinden gerçekleştirilen ve katılımcıların mekan yada zaman bağımsız olarak katılım gösterebildikleri online toplantı veya seminerlerdir. Webinar kelimesi ağ anlamına gelen ‘Web’ ile seminer anlamına gelen ‘Seminar’ kelimelerinin birleşiminden elde edilmiştir. Webinar katılımcılarının seminere katılmaları için aralarındaki mesafenin hiçbir önemi yoktur. Eğer gerçekleştirilecek olan seminer tek taraflı değilse ve kullanıcıların da katılımı gerekli olacaksa Webinar toplantıları iki taraflı ses teknolojisi kullanılarak da gerçekleştirilebilmektedir.

Webinar’ların yapılmasının birçok farklı nedeni olabilir. Webinar seminerleri yaygın olarak toplantılar yapmak, uzaktan eğitim vermek veya workshop çalışmaları için kullanılır. Webinar’ın sağlayıcısı isterse semineri tümüyle kayıt altına alarak daha sonradan da izlemek üzere bir webcast dağıtımı haline getirebilir. Bir Webinar’ın kayıt altına alıp daha sonradan dağıtılması halinde Webinar aktif bir seminer olmaktan çıkacak ve tek taraflı sunuma dönüşecektir.

Webinar’lar gerçekleştirilirken çoğunlukla internet teknolojilerinden ve TCP/IP bağlantılarından faydalanır. Katılımcıların bilgisayarlarına ekstradan bir yazılım indirmesine gerek kalmaksızın basit bir internet tarayıcısı yardımıyla Webinar’a katılım gösterebilmeleri mümkündür.

Ülkemizde de giderek yaygın bir çevrimiçi görüşme trendi haline gelmeye başlayan Webinar’ın öncüsüyse Yüksek Öğretim Kurulu’dur. Açık Öğretim Fakültesi veya örgün öğretimlerde çok fazla kullanıcının katılımının gerçekleşeceği dersler Webinar olarak gerçekleştirilmekte, bu sayede hem zamandan hem de mekandan dolayı sayısız avantaj elde edilmektedir.