Milli sörfçü Kozanoğlu’ndan Dokuz Eylül’de söyleşi

Yayınlanma Tarihi: 17-06-2019

Milliyet

Milli Sörfçü Bora Kozanoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda Araş. Gör. Egemen Mancı ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. 1978 İzmir doğumlu olan ve Amerikan Lisesi’nin ardından Celal Bayar Üniversite’si Mühendislik Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü tamamlayan Kozanoğlu, 11 yaşında kendi çabalarıyla sörfe başladı. Henüz 17 yaşında iken Türkiye Sörf Şampiyonu, 28 yaşında da Dünya Şampiyonu oldu. Son yıllarda birçok Türkiye Sörf Şampiyonluğu olan Bora Kozanoğlu ayrıca Dünya sıralamasında 13. sırada bulunmaktadır.

‘Kendimi geliştirdim’

Aslında yüzme branşı ile spora başladığını fakat yüzmeyi hiç sevmediğini belirten Kozanoğlu’nun sörfe başlamasında ise babasının çok büyük katkısı olduğunu anlattı. Babasından yardım alarak ve onu izleyerek sörfü öğrenmeye çalışan Kozanoğlu, “Sörfle ilgili video kasetlerini izleyerek kendimi geliştirdim. Sörf öğrenmek için gittiğim sörf okulunda antrenörümün beni reddetmesi beni bu spora küstürmedi. İlk turnuvamda ise yarışta beni reddeden hocamı geçtim. Sonrasında onun takdirini kazandım” dedi. Kozanoğlu genç antrenör adaylarına spora başlamak için en önemli şeylerden birinin o spora tutku duymak olduğunu söyledi. Seminer sonunda söyleşi için teşekkür edilen Kozanoğlu’na Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar adına Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğbay İnan tarafından teşekkür plaketi verildi.