Ders Kayıt Yenileme İşlemleri Hakkında

2022-2023 BAHAR YARIYILI DERS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

KAYIT  YENİLEME  TARİHLERİMİZ ;

13 ŞUBAT 2023 SAAT 10:00  –    15 ŞUBAT  2023  16:00  arasında yapılacak olup;

16  ŞUBAT  2023  (10:00) – 16 ŞUBAT 2023 (17:30) arası EKLE/SİL günüdür. Kapanan seçmeli derslerin değişikliğini ekle/sil günü yapabilirsiniz.

– ÖNEMLİ  –

– http://www.deu.edu.tr adresinde Web Kayıt linkinden, kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. (DEBİS kullanıcı adınız ve şifrenizdir)

-Beklemeli(Öğrenimini 4 yılda tamamlayamayan) ve 2.Üniverste kapsamında okuyan öğrencilerimizin harç borçlarını öğrenci numaraları ile birlikte Ziraat Bankasına yatırmaları gerekmektedir.

– Ders Kayıt adımında karşınıza gelecek olan uyarı var ise dikkatle okuyunuz. Derslerinizi kontrol ederek seçiniz.

– Seçmeli dersleriniz için kaç AKTS alacağınız ekranda yazacaktır. Buna göre ders seçimi yapınız.

– Ders seçiminde daha önce aldığınız DD ve DC notlu derslerinizi not yükseltmek amacıyla alabilirsiniz. (Zorunlu Değildir.)

– Alınacak ilave dersler ile öğrencilerin almakta olduğu diğer derslerin toplamı bir yarıyılda 45 AKTS’yi geçemez.

-DEÜ Ön Lisans ve Lisans Sınav yönetmeliğinde belirtildiği üzere; Ders geçme sistemi uygulayan fakültelerde/yüksekokullarda en erken ikinci sınıf veya üçüncü yarıyıldan başlamak üzere önceki yıl/yarıyıllarda aldığı tüm derslerden başarılı olan ve genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 75 olan öğrenciler, üst yıldan/yarıyıldan 1 ders, genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 80 olan öğrenciler, üst yıldan/yarıyıldan 2 ders alabilirler ve normal öğretim süresinden daha kısa bir sürede mezun olabilirler. Bunun için öğrencinin danışmanının onayı gerekir. Bu fıkraya göre alınacak ilave dersler ile öğrencilerin almakta olduğu diğer derslerin toplamı bir yarıyılda 45, yıllık eğitim yapılan fakültelerde/yüksekokullarda ise 90 AKTS’yi geçemez.

– Kayıt işlemlerini ilerle butonu ile takip ediniz. Seçtiğiniz dersler ve haftalık ders programı ayrı bir sayfada gelecektir. Lütfen kontrol ediniz. Bu belgede referans numaranız bulunduğundan çıktısını almanız yararınıza olacaktır.

– Ders kaydınız “Danışmanınız Tarafından Onaylandı” ibaresini görmediğiniz sürece kayıt işleminiz tamamlanmış olamayacaktır. Bu nedenle kaydınızın onaylanıp onaylanmadığını lütfen takip ediniz.

– Kaydınız danışmanınız tarafından red olduğunda “Tekrar Kayıt” ekranı ile ders seçiminizi danışmanınızın uyarısı doğrultusunda tamamlayınız.

– Göremediğiniz ve seçemediğiniz dersiniz ya da almak zorunda olmayıp, seçmek durumunda kaldığınız dersleriniz ve diğer durumlar ve sorularınız için Öğrenci İşleri Birimi ile görüşünüz.

——————– YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ——————–