2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU

Derslerin Başlangıç Tarihi     :  10 Temmuz 2023

Derslerin Bitiş Tarihi :  25 Ağustos 2023

Final Tarihi :  21/08/2023- 25/08/2023

Yaz okulu için ön kayıt bulunmamaktadır.

Açılması teklif edilen derslerde kontenjan sınırlaması bulunmaktadır. Derslerin açılabilmesi için minimum 20 öğrencinin kayıtlanması gerekmektedir.

Yaz okulu dersleri yüz yüze yapılacaktır.

*İLAN EDİLEN KESİN KAYIT TARİHLERİNE KESİNLİKLE UYULMASI GEREKMEKTEDİR. *WEB KAYIT SİSTEMİ OTOMATİK OLARAK KAPANACAĞINDAN BELİRTİLEN TARİHLERDE KESİN KAYIT YAPTIRMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYDI HİÇ BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLMEYECEKTİR.

*Yaz Okulu Yönetmeliği gereği kayıtlar bittikten sonra ne sebeple olursa olsun, DERS EKLEME, DERS DEĞİŞTİRME, DERS SİLDİRME / İPTAL ETTİRME / BIRAKMA işlemleri yapılmamaktadır.

*Kayıtlanılan derslerde alınan not son not olarak işlenecektir. Bu nedenle ders seçme işlemini dikkatlice yapmanız önemle tavsiye olunur.

Kesin Kayıt Fakültemiz ve diğer üniversite öğrencileri Kesin Kayıtlarını; İnternet yolu ile (www.deu.edu.tr) web sayfasındaki “Web Kayıt” adımından kesin kayıt tarihleri içerisinde ders seçerek yapacaklar ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ders ücretini T.C. Ziraat Bankasının her hangi bir şubesine öğrenci numarası ile yatırdıktan sonra kayıtları tamamlanmış sayılacaklardır. (Ders seçimi web üzerinden yapılsa bile ders ücreti bankaya yatırılmadığı sürece öğrenci kayıtsız görünecektir.)

Alınabilecek Ders Sayısı

Öğrenciler Yaz öğretiminde Fakülte bölümlerinde açılacak olan derslerden en çok 3 (üç) derse kayıt yaptırabilir.

Alınabilecek Dersler

Yaz öğretiminde bir öğrenci;

• Alıp da sınavına girme hakkı elde edemediği,
  • Alıp da başarısız kaldığı,
  • Genel not ortalamasını yükseltmek amacı ile alıp da başarılı olduğu dersleri tekrar alabilir.

Yeni Derse Kaydolabilme Şartı

• Fakültemiz öğrencilerinin daha önce hiç almadığı bir dersi alabilmesi için, genel not ortalamasının (GNO) en az 1.80 olması gerekir.
  • Yaz öğretimi sonunda genel not ortalaması 1.80’nin altına düşen öğrenciler, yaz öğretimi takip eden dönemde daha önce almadıkları dersleri alamazlar.

Tekrar Kayıt Hakkı Alma

• Yaz okulu kayıt tarihleri arasında web kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt olduğunuz derslerde ekleme, çıkarma, ders değiştirme veya bırakma hakkına sahipsiniz.
  • Ancak Sisteme giriş yapıp “TEKRAR KAYIT HAKKI” alma işlemi yaptığınız takdirde bir önceki seçtiğiniz ders bilgileri silinmekte ve yeniden ders seçimi yapmanız gerekmektedir. (Bankaya yatırmış olduğunuz ders ücreti son seçtiğiniz ders bilgilerine göre yeniden hesaplanmakta ve ekrana yansıtılmaktadır.)
  • Kayıtlar bittikten sonra ders ekleme, çıkarma veya iptal edilmesi işlemleri yapılmamaktadır.

Diğer Üniversite Öğrencilerinin Yaz Okulu Kaydı

• Fakültemiz öğrencileri dışındaki diğer üniversite öğrencilerinin yaz okulu kaydı da aynı tarih ve şartlarda internet yolu ile yapılacaktır.
  • Fakültemize yaz okulu ders kaydı yaptıran diğer üniversite öğrencilerinin aldıkları ders ve notların kendi Fakültelerinde kabul edilme veya edilmemesine ait yükümlülük tamamen öğrenciye aitti Bu nedenle ders kaydı yaptırmadan önce Fakültenizden olur almanız önemle duyurulur. Alınan izin ile ilgili Fakültemiz tarafından öğrencilerden herhangi bir belge istenmemektedir.
  • Diğer Üniversite öğrencilerinin ders notlarının Üniversite/Fakültelerine en kısa sürede gönderilebilmesi için Fakülte isim ve adres bilgilerinin doğru olarak sisteme girilmesi önem taşımaktadır.

Diğer Üniversite Öğrencilerinin Kayıt İşlemleri

www.deu.edu.tr web sayfasındaki Web Kayıt adımına girdikten sonra. http://kayit.deu.edu.tr/ders_kayit/yaz/yoksis_ogr_kaydi/index.php linkinden giriş yaparak ekrana gelecek BAŞVURU FORMUNU doldurup 300…. ile başlayan bir öğrenci numarası ve şifresi aldıktan sonra ders seçimi yapılacak ve ekranda belirtilen ücretleri ekrandan aldıkları öğrenci numarası ile T.C. Ziraat Bankasının her hangi bir şubesine yatırdıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış sayılacaktır.

Ders Ücret İadesi

• Ders kayıtları sonunda kapanan derslere kayıtlı öğrencilerin başka ders seçmek istememeleri durumunda yatırmış oldukları ücretin iade edilebilmesi için mutlaka başvuru sırasında kendi adlarına açılmış olan banka hesap numaralarını doğru ve eksiksiz olarak yazmaları gerekmektedir.
  • Başka birinin adına verilen hesaplara iade işlemi yapılamamaktadır.

Fakültemiz Öğrencilerinin Diğer Üniversitelerden Ders Alabilmesi

• Üniversitemiz dışından yaz okulunda ders almak isteyen öğrencilerimiz, ders alma talebinde bulunabilirler
  • Başka üniversitenin yaz okulundan ders almak isteyen öğrenciler, Dekanlık Makamına dilekçe ile başvurarak almak istedikleri dersin Akts ve içeriğini ekleyerek Dekanlık Yazı işlerine teslim etmeleri  gerekmektedir.
  • Yaz okulundan ilgili Bölüm Başkanlığı’nın onayı ve Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile en fazla 3 ders alabilirler.
  • Alınacak dersin, ders saat/kredisi bölümümüz öğretim planında yer alan ders saat/kredisinden az olamaz.

Yaz Okulu Fakültemizde Açılacak Dersler

Beden Eğitimi Ve Spor Bölümü

BSÖ  3007  Beden  Eğitimi  ve Spor Tarihi

BSÖ 4002 Araştırma Projesi